OGŠ Ivana ZajcaDjelatnici

Odjel za gudače

ODJEL ZA GUDAČE

Osnovna glazbena škola Ivana Zajca - Odjel za gitaru

Odjel za gudače OGŠ Ivana Zajca obuhvaća učitelje i učenike violine i violončela. Na Odjelu rade četiri učiteljice violine i jedna učiteljica violončela.
Najsavršeniji glazbeni instrument je ljudski glas, a sviranjem violine ili violončela najvjernije dočaravamo zvuk ljudskog glasa u svijetu instrumenata.
Svaka emocija, drhtaj (vibrato) u glasu pjevača ili bilo koji zvuk koji netko može izvesti glasom, može se odsvirati na gudačkom instrumentu.

Optimalna dob za početak učenja gudačkog instrumenta je šest do devet godina. Djeca počinju svirati na manjim instrumentima prilagođenima njihovom uzrastu.

Jedno od najljepših iskustava za male glazbenike koncerti su koji se održavaju tijekom cijele školske godine, a od četvrtog razreda gudači sviraju u malom gudačkom orkestru što ih posebno veseli. Svako izvođenje glazbe, pa i ono „za dušu“, zahtijeva vještinu, a formira se svakodnevnim višestrukim ponavljanjem iste radnje (vježbanjem). Početnici dobivaju primjerene zadatke, a sami napredak u izvedbi ovisi o individualnom radu učenika.
Navika svakodnevice, ne uvijek uzbudljiva, ali obvezna, potrebna je čovjeku za uspjeh u životu, a glazba, kao i sport, gradi karakter i snagu volje.

Učitelji na Odjelu za gudače:
Tina Krznarić Novak, prof., violina
Violina

Tina Krznarić Novak, prof.

Nina Mihaliček, prof., violina
Violina

Nina Mihaliček, prof.

Vanda Palčić, prof., violončelo
Violončelo

Vanda Palčić, prof.

Biserka Pešut, prof., violina – pročelnica odjela
Violina

Biserka Pešut, prof.

pročelnica odjela
https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2021/05/bez-fotografije-profil-1.jpg
Violina

Tadea Filipa Mamić, prof.

Ostali odjeli

ODJELI - Klavir - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Klavir

Zanimljivi svijet 88 crno-bijelih tipaka oduvijek je privlačio interes pa možemo s ponosom reći da je klavir najtraženiji instrument na svim audicijama za nove učenike.
SAZNAJTE VIŠE
https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2022/02/modul-gitara.jpg
ODJEL ZA

Gitaru

Učenje gitare u osnovnoj glazbenoj školi sjajan je uvod u svijet gitare jer omogućuje upoznavanje raznih glazbenih stilova, kao i savladavanje glazbene teorije, ...
SAZNAJTE VIŠE
Harmonikaški - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Harmoniku

Ovaj odjel jedini je združeni odjel te ga čine dvije grupe instrumenata – harmonika koja pripada instrumentima s tipkama te flauta, klarinet i truba koji pripadaju puhačkim instrumentima...
SAZNAJTE VIŠE
Puhački odjel - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Puhače

Ovaj odjel jedini je združeni odjel te ga čine dvije grupe instrumenata – harmonika koja pripada instrumentima s tipkama te flauta, klarinet i truba koji pripadaju puhačkim instrumentima.
SAZNAJTE VIŠE
ODJELI - Teorijski - Osnovna glazbena škola Ivana Zajca
ODJEL ZA

Teorijske predmete

Odjel za teorijske predmete OGŠ Ivana Zajca čini pet učitelja koji predaju solfeggio i zborsko pjevanje (zbor). Škola ukupno broji nešto manje od 500 učenika, ...
SAZNAJTE VIŠE

Imaš još pitanja na koja nisi našao odgovor?

Imaš još pitanja na koja nisi našao odgovor?

Posjetite nas

Ilica 227,
Zagreb
Pon-Pet: 08:00 - 14:30
+385 1 37 04 119
info@ogs-ivanazajca.hr

Sva prava pridržana - Osnovna glazbena škola Ivana Zajca - Zagreb

Izrađeno sa Srce by IDEAWeb.