OGŠ Ivana Zajca

Nastava

Upis u osnovnu glazbenu školu preporuča se u dobi od sedam do deset godina. Osnovna glazbena škola traje šest godina i učenici mogu odabrati sljedeće instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, flauta, klarinet, truba i harmonika.

Nastava instrumenata odvija se individualno, prema predviđenom planu i programu i to tako da je brzina usvajanja gradiva u potpunosti prilagođena djetetu i njegovom uzrastu.
Uz nastavu instrumenta pohađa se i nastava solfeggia koja djetetu daje potrebna teoretska znanja, olakšava svladavanje gradiva na instrumentu, ali i razvija i logičko razmišljanje, pamćenje, intonaciju, smisao za ritam te radne navike.

Nastava teorijskih predmeta (solfeggio) odvija se u grupama od najviše 20 polaznika, a nastava skupnog muziciranja (zbor ili orkestar) u većim skupinama.

  1. Nastavni sat traje 45 minuta, osim za temeljni predmet struke (instrument) od I. do III. razreda i klavir obligatno kada sat traje 30 minuta.

  2. Skupno muziciranje može biti nastavni predmet: zbor ili orkestar.

  3. Učenici violine i violončela pohađaju nastavu gudačkog orkestra, a svi ostali učenici nastavu zbora.

  4. Nastava klavira obligatno održava se učenicima koji će nastaviti školovanje u srednjoj školi, a omogućuje se prema kadrovskim i prostornim mogućnostima Škole.


https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2022/02/modul-gitara.jpg
ODJEL ZA

Gitaru

Učenje gitare u osnovnoj glazbenoj školi sjajan je uvod u svijet gitare jer omogućuje upoznavanje raznih glazbenih stilova, kao i savladavanje glazbene teorije, ...
SAZNAJTE VIŠE
ODJELI - Gudački - Osnova glazbena škola Ivana Zajca
ODJEL ZA

Gudače

Odjel za gudače OGŠ Ivana Zajca obuhvaća učitelje i učenike violine i violončela. Na Odjelu rade četiri učiteljice violine i jedna učiteljica violončela.
SAZNAJTE VIŠE
Harmonikaški - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Harmoniku

Ovaj odjel jedini je združeni odjel te ga čine dvije grupe instrumenata – harmonika koja pripada instrumentima s tipkama te flauta, klarinet i truba koji pripadaju puhačkim instrumentima...
SAZNAJTE VIŠE
Puhački odjel - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Puhače

Ovaj odjel jedini je združeni odjel te ga čine dvije grupe instrumenata – harmonika koja pripada instrumentima s tipkama te flauta, klarinet i truba koji pripadaju puhačkim instrumentima.
SAZNAJTE VIŠE
ODJELI - Klavir - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Klavir

Zanimljivi svijet 88 crno-bijelih tipaka oduvijek je privlačio interes pa možemo s ponosom reći da je klavir najtraženiji instrument na svim audicijama za nove učenike.
SAZNAJTE VIŠE
ODJELI - Teorijski - Osnovna glazbena škola Ivana Zajca
ODJEL ZA

Teorijske predmete

Odjel za teorijske predmete OGŠ Ivana Zajca čini pet učitelja koji predaju solfeggio i zborsko pjevanje (zbor). Škola ukupno broji nešto manje od 500 učenika, ...
SAZNAJTE VIŠE

Imaš još pitanja na koja nisi našao odgovor?

Imaš još pitanja na koja nisi našao odgovor?

Posjetite nas

Ilica 227,
Zagreb
Pon-Pet: 08:00 - 14:30
+385 1 37 04 119
info@ogs-ivanazajca.hr

Sva prava pridržana - Osnovna glazbena škola Ivana Zajca - Zagreb

Izrađeno sa Srce by IDEAWeb.