OGŠ Ivana ZajcaDjelatnici

Odjel za teorijske predmete

ODJEL ZA TEORIJSKE PREDMETE

Osnovna glazbena škola Ivana Zajca - Odjel za teorijske predmete

Odjel za teorijske predmete OGŠ Ivana Zajca čini pet učitelja koji predaju solfeggio i zborsko pjevanje (zbor). Škola ukupno broji nešto manje od 500 učenika, a nastava se izvodi na pet lokacija: Ilica (matična škola), PO Studentski grad, PO Susedgrad, PO Trnje i PO Zapruđe.

Nastava solfeggia koja je obvezna za sve učenike glazbene škole održava se u skupinama dva puta tjedno. Učitelji u prvoj godini upoznaju učenike s temeljima koji se nadograđuju i razvijaju u idućim godinama školovanja, a to su: glazbeno opismenjavanje, razvoj intonacijskih i ritamskih vještina, pisanje ritamskih, melodijskih i melodijsko-ritamskih diktata pri čemu učenici razvijaju glazbeni sluh i memoriju, osjećaj za ritam i uče se pažljivom slušanju, razumijevanju i pravilnom zapisivanju onoga što čuju. Pjevanje dječjih pjesama i kanona učenike izrazito veseli i motivira, a istovremeno i razvija njihovu vokalnu tehniku i glazbeni sluh. Kako bi učenici bili uspješni na solfeggiu, važno je redovito pohađati nastavu jer su u pitanju vještine koje, kao i bilo koje druge, zahtijevaju kontinuirano vježbanje i praćenje. Svakako treba naglasiti da nastava solfeggia olakšava praćenje nastave instrumenta i razumijevanje te brže svladavanje zadanih vježbi i skladbi koje učenik svira.

Nastavu zbora pohađaju svi učenici III. razreda i učenici IV., V. i VI. razreda koji nisu dio gudačkog orkestra. Na nastavi zbora njeguje se višeglasno pjevanje pri čemu učenici razvijaju vokalne vještine. Budući je riječ o skupnom muziciranju, učenici razvijaju međuljudske odnose i timski duh gdje ovise jedan o drugome, kako u vokalnom tako i u grupnom prezentiranju, jer uspjeh cijelog zbora i zajedničke izvedbe ovisi o trudu i angažmanu svakog pojedinog učenika.

Cilj nastave solfeggia i zbora je ne samo odgojiti budućeg profesionalnog glazbenog izvođača ili pedagoga, već i poznavatelja i ljubitelja glazbe.

Učitelji na Odjelu za teorijske predmete:
https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2021/05/bez-fotografije-profil-1.jpg
Solfeggio

Marko Trkulja, prof.

Nives Josić, prof., solfeggio i zbor
Solfeggio&zbor

Nives Josić, prof.

https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2021/05/bez-fotografije-profil-1.jpg
Solfeggio&zbor

Barbara Katavić, prof.

https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2021/05/bez-fotografije-profil-1.jpg
Solfeggio&zbor

Nina Franulović, prof.

Lahorka Vidmar, prof., solfeggio i zbor – pročelnica odjela
Solfeggio&zbor

Lahorka Vidmar, prof.

pročelnica odjela

Ostali odjeli

https://ogs-ivanazajca.hr/wp-content/uploads/2022/02/modul-gitara.jpg
ODJEL ZA

Gitaru

Učenje gitare u osnovnoj glazbenoj školi sjajan je uvod u svijet gitare jer omogućuje upoznavanje raznih glazbenih stilova, kao i savladavanje glazbene teorije, ...
SAZNAJTE VIŠE
ODJELI - Gudački - Osnova glazbena škola Ivana Zajca
ODJEL ZA

Gudače

Odjel za gudače OGŠ Ivana Zajca obuhvaća učitelje i učenike violine i violončela. Na Odjelu rade četiri učiteljice violine i jedna učiteljica violončela.
SAZNAJTE VIŠE
Harmonikaški - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Harmoniku

Ovaj odjel jedini je združeni odjel te ga čine dvije grupe instrumenata – harmonika koja pripada instrumentima s tipkama te flauta, klarinet i truba koji pripadaju puhačkim instrumentima...
SAZNAJTE VIŠE
Puhački odjel - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Puhače

Ovaj odjel jedini je združeni odjel te ga čine dvije grupe instrumenata – harmonika koja pripada instrumentima s tipkama te flauta, klarinet i truba koji pripadaju puhačkim instrumentima.
SAZNAJTE VIŠE
ODJELI - Klavir - OGŠ Ivana Zajca
ODJEL ZA

Klavir

Zanimljivi svijet 88 crno-bijelih tipaka oduvijek je privlačio interes pa možemo s ponosom reći da je klavir najtraženiji instrument na svim audicijama za nove učenike.
SAZNAJTE VIŠE

Imaš još pitanja na koja nisi našao odgovor?

Imaš još pitanja na koja nisi našao odgovor?

Posjetite nas

Ilica 227,
Zagreb
Pon-Pet: 08:00 - 14:30
+385 1 37 04 119
info@ogs-ivanazajca.hr

Sva prava pridržana - Osnovna glazbena škola Ivana Zajca - Zagreb

Izrađeno sa Srce by IDEAWeb.